Myibidder.com Forums
Myibidder.com|Forums|Register|Donate
User Id
Password
Forums logins require a separate registration.
No login yet? Register here
Forums IndexNew TopicReply
 
Myibidder Support for stand-alone client applications
Mac OS X app Beta testers
0.9.2: Crashes on launch, MPB 10.5.8 Tue Jul 20, 2010 01:56 AM Quote
Guest
Avatar

Crashes on launch, MPB 10.5.8. Relaunching does nothing, continually crashes.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Tue Jul 20, 2010 03:29 AM Quote
Sashka
Support
Avatar
Posts: 3495
Member Since: Feb 13, 2008
Location: www.myibidder.com

wrote:
Crashes on launch, MPB 10.5.8. Relaunching does nothing, continually crashes.

Did you have a previous version installed ever?
Can you please provide me the logs (you can get it using Console)?

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Wed Aug 04, 2010 10:17 PM Quote
Noodles
Newbie
Avatar
Posts: 26
Member Since: Oct 31, 2009
Location: USA

Same problem on Mac Pro and G5.

It launches, then as soon as goes to check network it crashes.
It locks up my machines before I can even get the crash logs. I have to
force a reboot of the machines.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Wed Aug 04, 2010 10:29 PM Quote
Sashka
Support
Avatar
Posts: 3495
Member Since: Feb 13, 2008
Location: www.myibidder.com

Noodles,
If it locks the machines, something is wrong with your OS. Any app should not be able to lock the machine when using in user mode (without admin password).
The Myibay app is running in user mode only.

You can still see the console after a reboot.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
0.9.2 crashing on launch Fri Oct 29, 2010 05:02 AM Quote
Noodles
Newbie
Avatar
Posts: 26
Member Since: Oct 31, 2009
Location: USA

Hi Sashka,
Sorry for the long delay, I had to loan my machine to my father as is Windows
computer died.

Here is the crash log I just got. It is not locking up the machine.


Process: myibay Auction bid sniper [1727]
Path: /Applications/myibay Auction bid sniper.app/Contents/MacOS/myibay Auction bid sniper
Identifier: com.myibay.myibay_Auction_bid_sniper
Version: ??? (???)
Code Type: X86 (Native)
Parent Process: launchd [1483]

Interval Since Last Report: 799763 sec
Crashes Since Last Report: 9
Per-App Interval Since Last Report: 0 sec
Per-App Crashes Since Last Report: 9

Date/Time: 2010-10-28 23:58:47.416 -0500
OS Version: Mac OS X 10.5.8 (9L30)
Report Version: 6
Anonymous UUID: E55BBEA6-0414-408A-83A3-35C44407A1CC

Exception Type: EXC_BREAKPOINT (SIGTRAP)
Exception Codes: 0x0000000000000002, 0x0000000000000000
Crashed Thread: 0

Dyld Error Message:
unknown required load command 0x80000022

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Fri Oct 29, 2010 05:06 AM Quote
Noodles
Newbie
Avatar
Posts: 26
Member Since: Oct 31, 2009
Location: USA

More info from Console

10/28/10 11:58:38 PM com.apple.launchd[1483] (0x10bbb0.Locum[1724]) Exited: Terminated
10/28/10 11:58:47 PM [0x0-0x2c02c].com.myibay.myibay_Auction_bid_sniper[1727] dyld: unknown required load command 0x80000022
10/28/10 11:58:47 PM com.apple.launchd[1483] ([0x0-0x2c02c].com.myibay.myibay_Auction_bid_sniper[1727]) Exited abnormally: Trace/BPT trap
10/29/10 12:04:00 AM com.apple.launchd[1483] (0x10c6c0.Locum[1749]) Exited: Terminated
10/29/10 12:04:14 AM com.apple.launchd[1483] (0x10ba40.Locum[1751]) Exited: Terminated

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Fri Oct 29, 2010 02:16 PM Quote
Sashka
Support
Avatar
Posts: 3495
Member Since: Feb 13, 2008
Location: www.myibidder.com

Thanks a lot for the console output, it helped to see what may be the issue.
Seems like the XCode I used is putting some command which is not get interpreted correctly due to possible conflict with other software packages you have on your Mac (and I don't have on mine so I don't see this issue when testing).

Are you consistently getting this error? If so, I'll update my XCode (if there is an update) and other linked libraries I use and will provide you with an updated binary to try.
At least, it's not a code issue, but more like the way of how XCode is building the binaries.




Last edited on Fri Oct 29, 2010 02:18 PM.
Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Sun Oct 31, 2010 01:38 AM Quote
Noodles
Newbie
Avatar
Posts: 26
Member Since: Oct 31, 2009
Location: USA

Hi,
It is pre-press notebook, but I get the same issue with a Mac
Pro and an Dual G5 2.5.
So I just revert to 0.8.2.

All machines are the same except two are intel and one is PPC.
Running NetBarrier, Little Snitch, and Font Agent Pro at
startup. All other apps at startup are Apple's that are part
of the Leopard OS. Thanks for the update. I was working on
a rendering engine for a packaging prototype and it kept taking
a dive. It turned out the author of the packaging software
made a XCOde change in the Binary and it was happy on the
Intel and PPC Mac.

Almost forgot, yes it is consistent. Every time it launches.
Thanks again.




Last edited on Sun Oct 31, 2010 01:39 AM.
Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Wed Dec 08, 2010 11:36 AM Quote
Noodles
Newbie
Avatar
Posts: 26
Member Since: Oct 31, 2009
Location: USA

Hi Sashka,
I just got a new 8 core Mac Pro and 27" Apple LED Cinema Display.
I plan to use the app on it. Seeing as it will be a totally
clean install I will try 0.9.2 and report back.

Was wondering if you have made any progress on resolving the
problems my console logs revealed?

I know you are very busy and I am not in a rush. The Firefox
extension and logging to into myibay.com to set snipes is
still working just fine.

Thank you for working on a Mac version. I know it will sell.
There are many places I can show people why your sniping
tools are at the top of the list for eBay buyers.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Wed Dec 08, 2010 01:40 PM Quote
Sashka
Support
Avatar
Posts: 3495
Member Since: Feb 13, 2008
Location: www.myibidder.com

I recently got my new Macbook (I sold my last one by mistake when was cleaning out the house). A new shiny Unibody :-)
I found out the reason for that, so I'm experimenting on the best fix now.
Anyway, the issue is related to 10.5 only. It should work fine on Snow Leo 10.6.

Also, Apple removed 10.4 SDK from the latest XCode so I need to find a solution to keep 10.4 compatibility (it will be still compatible with 10.5/PPC).

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Wed Dec 15, 2010 10:25 AM Quote
Noodles
Newbie
Avatar
Posts: 26
Member Since: Oct 31, 2009
Location: USA

Good news,
It launched and logs in with no crash.

I will continue to work with it as we are doing Xmas shopping
on eBay.

Nice work.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Wed Dec 15, 2010 02:37 PM Quote
Sashka
Support
Avatar
Posts: 3495
Member Since: Feb 13, 2008
Location: www.myibidder.com

Noodles wrote:
Good news,
It launched and logs in with no crash.

Great!
Are you on 10.6 or 10.5 now? Did you use 0.9.2 or the recently released 0.9.3?

The reason I ask is because I finally figured out the crashing of 0.9.2 on 10.5 and updated it to 0.9.3.

Thanks for your feedback.




Last edited on Wed Dec 15, 2010 02:37 PM.
Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Wed Dec 15, 2010 04:10 PM Quote
Guest
Avatar

That was on 10.5.

Will be on the 10.6 machine in a day or two.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Wed Dec 15, 2010 04:28 PM Quote
Noodles
Newbie
Avatar
Posts: 26
Member Since: Oct 31, 2009
Location: USA

Just noticed a feature went missing with 0.9.3

With the 0.8.2 I could double click on an item in my list and
it would go right to that item page on ebay using the default
browser. Now it does not do that. A double click just does nothing.

Not a big deal, just reporting my findings.




Last edited on Wed Dec 15, 2010 04:28 PM.
Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Wed Dec 15, 2010 04:41 PM Quote
Sashka
Support
Avatar
Posts: 3495
Member Since: Feb 13, 2008
Location: www.myibidder.com

I don't have my Mac on hands to try, but I think you have to click on the title cell in order for the browser to open.

Please confirm when you have a moment.

If that's so, I'll have to make the whole row clickable.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Thu Dec 16, 2010 02:08 AM Quote
Noodles
Newbie
Avatar
Posts: 26
Member Since: Oct 31, 2009
Location: USA

Hi,
Tried the title cell(section only) and still no go.

I do not have any firewall rules setup to stop any app from
opening a connection via a browser. I check the settings
in Virus Barrier X and Little Snitch. No rules are set at
all for myibay app.
Thanks.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Thu Dec 16, 2010 02:52 AM Quote
Sashka
Support
Avatar
Posts: 3495
Member Since: Feb 13, 2008
Location: www.myibidder.com

That's not your Firewall..
Anyway, I checked it on my Mac and it appears that this feature is actually removed. I'll have it fixed for the next beta release.
Thanks for letting me know.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
Forums IndexNew TopicReply
 
All times are GMT . The time is 11:36am.
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2007, Jelsoft Enterprises Ltd.