Myibidder.com Forums
Myibidder.com|Forums|Register|Donate
User Id
Password
Forums logins require a separate registration.
No login yet? Register here
Forums IndexNew TopicReply
 
 1   2 
Myibidder Support for stand-alone client applications
Stand-alone (Mac/Win) application Support
Very high CPU usage Wed Mar 21, 2012 10:19 PM Quote
danedun
Newbie
Avatar
Posts: 17
Member Since: Nov 07, 2011

After I downloaded the update yesterday, my stand-alone has a very high CPU usage. It continually switches between high 70's & high 40's every 1 second. I've tried everything .. restarting, cleaning out registry, etc. and nothing has worked. Any suggestions? Thank You!

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Wed Mar 21, 2012 10:23 PM Quote
Sashka
Support
Avatar
Posts: 3670
Member Since: Feb 13, 2008
Location: www.myibidder.com

Are you getting high CPU usage just when you started the app, or when you did something in it?

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Wed Mar 21, 2012 10:28 PM Quote
danedun
Newbie
Avatar
Posts: 17
Member Since: Nov 07, 2011

When I bring it up from the system tray it peaks. I'm not doing anything in the program.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Wed Mar 21, 2012 10:46 PM Quote
Sashka
Support
Avatar
Posts: 3670
Member Since: Feb 13, 2008
Location: www.myibidder.com

Works fine for me. Seems like you have some kind of conflict within your Windows.
Try to uninstall the program, remove the installation folder in c:\program files\myibay, reboot your PC and install it again.

The only activity it does when you don't do anything is updating times. You can try to disable it in Settings - Interface - Auto Time update

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Wed Mar 21, 2012 10:50 PM Quote
danedun
Newbie
Avatar
Posts: 17
Member Since: Nov 07, 2011

I'll try to reinstall because I need accurate time. I'll follow up and let you know if it solves the problem.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Wed Mar 21, 2012 11:47 PM Quote
Guest
Avatar

Problem is still there. After reinstall I ran ccleaner to remove all traces on reg, rebooted, reinstalled. CPU 70's-90's now.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Wed Mar 21, 2012 11:48 PM Quote
danedun
Newbie
Avatar
Posts: 17
Member Since: Nov 07, 2011

I meant after uninstall I ran ccleaner.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Thu Mar 22, 2012 12:44 AM Quote
Sashka
Support
Avatar
Posts: 3670
Member Since: Feb 13, 2008
Location: www.myibidder.com

I see no need to run ccleaner every time. Maybe that caused the problem? I never had it installed on my Windows.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Thu Mar 22, 2012 02:28 AM Quote
danedun
Newbie
Avatar
Posts: 17
Member Since: Nov 07, 2011

Can I reinstall the prior version and how would I do that?

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Thu Mar 22, 2012 03:33 AM Quote
Sashka
Support
Avatar
Posts: 3670
Member Since: Feb 13, 2008
Location: www.myibidder.com

http://www.myibidder.com/download/myibay-setup-1.0.43.exe
Let me know if that helped.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Thu Mar 22, 2012 05:41 PM Quote
danedun
Newbie
Avatar
Posts: 17
Member Since: Nov 07, 2011

Reinstalled prior version and problem is gone. So the new version has high CPU usage on my machine.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Thu Mar 22, 2012 11:06 PM Quote
Sashka
Support
Avatar
Posts: 3670
Member Since: Feb 13, 2008
Location: www.myibidder.com

Just for my own curiosity, can you please try the following build:
http://www.myibidder.com/download/myibay-setup2.exe

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Fri Mar 23, 2012 12:36 AM Quote
danedun
Newbie
Avatar
Posts: 17
Member Since: Nov 07, 2011

Do you need me to uninstall and reboot first?

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Fri Mar 23, 2012 12:43 AM Quote
Sashka
Support
Avatar
Posts: 3670
Member Since: Feb 13, 2008
Location: www.myibidder.com

Good question. Just to make sure everything is clear, yes please.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Fri Mar 23, 2012 03:45 AM Quote
danedun
Newbie
Avatar
Posts: 17
Member Since: Nov 07, 2011

A bit lower but still 56-63. In task manager it continually toggles back & forth with system idle every second. It doesn't do that with prior version.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Fri Mar 23, 2012 03:01 PM Quote
Sashka
Support
Avatar
Posts: 3670
Member Since: Feb 13, 2008
Location: www.myibidder.com

Too bad I could not replicate it.
I tried some old XP 32-bit machine and newer Win 7 64-bit. No issues.
I'll see if I could find anything.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Fri Mar 23, 2012 07:47 PM Quote
danedun
Newbie
Avatar
Posts: 17
Member Since: Nov 07, 2011

I had to uninstall setup2 because my mouse kept freezing. So I'm back to the prior version before update. Are there any issues with this I should be aware of?

If you want to privately see a "hijack this" scan of my system out of curiosity let me know. But if I'm the only one reporting the problem it's no big deal to use the old version. If you need my help at all just let me know!

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Fri Mar 23, 2012 11:03 PM Quote
Sashka
Support
Avatar
Posts: 3670
Member Since: Feb 13, 2008
Location: www.myibidder.com

Yes, you are the only one who reported it.
Funny thing, the other version "2" I gave you is just a different package, but the binary inside is exactly the same.

HijackThis will not show the correspondent information (dll conflicts and such) so it won't really help.
I'll investigate more and probably bother you again if that's okay.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Sat Mar 24, 2012 12:18 AM Quote
danedun
Newbie
Avatar
Posts: 17
Member Since: Nov 07, 2011

That's very strange! No problem at all helping. My system is very secure because my business in online but I'm going to run a full malwarebytes scan unless you know of a better one.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
 Sat Mar 24, 2012 12:27 AM Quote
Sashka
Support
Avatar
Posts: 3670
Member Since: Feb 13, 2008
Location: www.myibidder.com

This is not malware-related for sure. That's some kind of conflict with other dll's in your system which were installed by other software packages.
I always include the latest versions of everything, but if you had other application which came with older version of the same exact dll, then it may cause the issue.

Rate: - Rate: Reset Rate: +  Reply Top Last Message
Forums IndexNew TopicReply
 
 1   2 
All times are GMT . The time is 11:55am.
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2007, Jelsoft Enterprises Ltd.